En Güncel Son Dakika Haberler

Tüm Dünyayı Etkisi Altına Alan
COVID-19 Salgınında SON DAKİKA Gelişmeleri
#BizBizeYeteriz Türkiyem! Korona yaz 8119'a gönder 10 TL bağışta bulun

Un kurabiyesi tanımı | Un kurabiyesi nasıl yapılır? Ağızda dağılan un kurabiyesi için gerekli materyaller nelerdir?

Bilhassa çocuklar için sağlıklı ve lezzetli bir kurabiye tanımı arıyorsanız un kurabiyesi tam da size nazarandır. Haberimizden un kurabiyesi …

Un kurabiyesi tanımı | Un kurabiyesi nasıl yapılır? Ağızda dağılan un kurabiyesi için gerekli materyaller nelerdir?
21 views
20 Eylül 2020 - 21:18

Bilhassa çocuklar için sağlıklı ve lezzetli bir kurabiye tanımı arıyorsanız un kurabiyesi tam da size nazarandır. Haberimizden un kurabiyesi tanımına bakarak süratli biçimde un kurabiyesi yapabilirsiniz. Un kurabiyesi üretimi çok kolaydır. Bahsimizi okuyarak süratli formda basitçe un kurabiyesi yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

KURABİYE NEDİR?

Kurabiye, un, yağ, badem, fıstık, fındık ve kakao üzere gereçlerle yapılan Orta Doğu ve Balkanlar yöresine mahsus bir çeşit bisküvidir. Kurabiyenin birçok çeşidi bulunmaktadır.

Kurabiye çeşitleri esas şu haldedir:

Limonlu kurabiye

Un kurabiyesi

Sade mesken kurabiyesi

Anne kurabiyesi

Kıyır kurabiye

Islak kurabiye

Kakaolu kurabiye

Tuzlu kurabiye

Otlu kurabiye

Damla çikolatalı kurabiye

Misket kurabiye

vb. formunda kurabiye çeşitleri vardır.

MARGARİNSİZ UN KURABİYESİ İÇİN GEREKLİ GEREÇLER

200 gram tereyağı

3,5 su bardağı un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

3 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için: Pudra şekeri

MARGARİNSİZ UN KURABİYESİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle tereyağını derin bir kase içerisine alıyoruz. Pudra şekerini ekleyip tel çırpıcı ile çırpıyoruz. Krem kıvamına gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz.

Sonrasında sıvı yağ ve nişasta ekleyip karışımı karıştırmaya devam ediyoruz. Unu da yavaş yavaş ekleyerek düzgünce karıştırıyoruz. Elde edeceğimiz hamur yapışmayan yumuşak kıvamda olmalıdır.

Akabinde hamurdan bezeler alıp yuvarlak hale getiriyoruz. Sonrasında yağlı kağıt serili fırın tepsisine bezeleri dizin. Sonrasında 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeyi piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya alıyoruz.

Sonrasında soğuyan kurabiyelere pudra şekeri ilave ediyoruz. Böylece servis yapabiliriz.

Afiyet olsun…

3 MATERYALDEN KOLAY UN KURABİYESİ NASIL YAPILIR?

Gereçler:

250 gram tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

3,5 su bardağı

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri krema kıvamı olana karıştırılır.

Elenen unu yavaş yavaş karışıma ekleyin

hal vererek yağlı kağıt üzerine diziniz.

Evvelden ısıtılmış 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin

Piştikten çabucak sonra kurabiyeleri ellemeyin dağılabilir.

PASTANE TARZI UN KURABİYESİ NASIL YAPILIR?

Materyaller:

125 gr tereyağı

3 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı pudra şekeri

yarım paket vanilya

Alabildiği kadar un

Üzeri için:

Pudra şekeri

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağına pudra şekeri ve vanilyayı koyun ve güzelce karıştırın.

Daha sonra 3 yemek kaşığı nişasta ve unu azar azar ekleyin.

Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edin.

Üstü kapatılarak 20 dakika bekletilir.

İstediğiniz formu verip fırın tepsisine dizin.

Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.

Birinci sıcaklığı geçen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri dökülür.

AĞIZDA DAĞILAN UN KURABİYESİ NASIL YAPILIR?

Un kurabiyesinin en çok ağızda dağılan formu sevilmektedir. Pekala ağızda dağılan un kurabiyesi nasıl yapılır, materyalleri nelerdir artık ona bakalım.

Ağızda dağılan un kurabiyesi materyalleri:

1 Paket margarin (Fakat tereyağ da olabilir, tercihinize kalmış.)

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı nişasta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

Göz kararı kadar un

Yapılışı:

Öncelikle margarini yahut tereyağını pudra şekeri ile yoğuruyoruz. Akabinde sıvı yağ ve nişasta katıp yoğurmaya devam ediyoruz.

Sonrasında unu azar azar ekleyip vanilyayı ekledikten sonra ele yapışmayacak formda bir hamur ortaya çıkartana kadar elde yoğuruyoruz.

Sonra hamurun bir kısmını alıp uzun uzun yuvarlıyoruz ve çatalla uzun çizgiler çiziyoruz. Çizdikten sonra yamuk haller halinde hamurumuzu kesiyoruz. Akabinde bu kesilen hamurları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.

Bu biçimde 2 tepsi un kurabiyesi çıkartmış oluruz. 170 derecelik fırında rengi değişmeyecek biçimde 25 dakika pişiriyoruz.

Soğumasını bekleyerek afiyetle yiyebiliriz.

Afiyet olsun…

POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir,